Het is nu do mei 28, 2020 4:19 am
Forum gesloten Dit onderwerp is gesloten, je kunt geen berichten wijzigen of nieuwe antwoorden plaatsen  [ 6 berichten ] 
Vragen over Treblinka 
Auteur Bericht
Panzermeyer

Geregistreerd:
zo jul 24, 2005 4:49 pm
Berichten: 181
Bericht Vragen over Treblinka
http://www.stiwotforum.nl/viewtopic.php?t=9740

Nadat ik het bovenstaande topic heb doorgenomen zou ik toch graag nog enige discussie hierover willen hebben. Hieronder een artikel dat over Treblinka gaat.


Citaat:
Treblinka - in feite 2 of 3 afzonderlijke kleine kampen – bestond slechts 15 maanden, van juni 1942 tot oktober 1943 (Belzec, u weet wel, het kamp waar de nazi's zeep uit jodenvet maakten, slechts 9 maanden, van maart tot november 1942). Daarna werd Treblinka (vermoedelijk) door de terugtrekkende Duitsers ontmanteld en vervolgens door de Russen en Polen met de grond gelijk gemaakt, op dezelfde manier waarop de communisten in Auschwitz de beruchte gaskamers van Birkenau na de oorlog opbliezen. [Het waren niet de nazi's welke die gaskamers in Auschwitz zouden hebben vernield "om alle sporen uit te wissen" zoals steeds wordt gezegd, het waren de Russen. Het waarom daarvan is nog steeds niet opgehelderd......]

Het World Jewish Congress (New York) noemde in 1943 Treblinka "een gigantisch slachthuis voor Poolse joden" met een oppervlak van "12.350(!) hectare" (maar liefst 1.000 x groter dan de werkelijke grootte (ca. 13 ha). Geen vergissing, maar bewuste overdrijving.

In 1945 onteigenden de communisten belendende percelen grond van boeren en trokken dit bij het “voormalige kamp”, waardoor het oppervlak ook nu nog tweemaal groter is als oorspronkelijk.

In november 1945 deed een Poolse onderzoekscommissie opgravingen op het Treblinka-terrein, waarbij beenderen en half in ontbinding zijnde lijken werden gevonden [R. Auerbach, In the Fields of Treblinka, in: A. Donat, ed., Death Camp Treblinka, blz. 19, 69, 71, 72]. Het rapport spreekt over één massagraf in het werkkamp Treblinka I met 10.000 lijken en enkele kleine graven in het hoofdkamp Treblinka II met 4 á 5.000 lijken, voor geheel Treblinka ca. 15.000.

Mogelijk waren dit resten van mensen die tijdens het transport en in het kamp waren overleden.
Dat behalve as ook beenderen werden gevonden, bewijst dat van "spoorloze verbranding" geen sprake was; dat deze relatief beperkte aantallen werden genoemd en geen honderdduizenden, geeft aan dat daarvoor geen aanwijzingen waren.

Tijdens de oorlog circuleerde het aantal van drie miljoen slachtoffers. In de tachtiger jaren vertelden gidsen dat het er 1.500.000 waren. In 1989 stelden de aanklagers op het Demjanjuk-proces in Jeruzalem het op 890.000; de holocaustliteratuur houdt het nog steeds op 870.000. Onafhankelijke holocausthistorici gaan uit van ca. 250.000 slachtoffers in Treblinka

Treblinka was noch geheim noch zwaar bewaakt. Omwonenden en voormalige gevangenen bevestigden dat. "Geheim? Lieve hemel, aan Treblinka was niets geheim," verklaarde de joodse ex-gevangene Richard Glazer. "Elke Pool tussen Warschau en Treblinka kende het en verdiende eraan. De boeren kwamen er om te verkopen, Warschause hoeren deden zaken met de Oekraïners - het was een circus voor allen." Een andere overlevende, Berek Rojzman, zei "En heel velen kwamen aan de poort om te handelen, met de Oekraïners, maar ook met ons." Poolse boeren werkten op akkers die direct tegen het kamp aan lagen en de dwangarbeiders van Treblinka I kwamen dagelijks langs het kamp op weg naar hun werk.

Niet-vernietigingskampen, zoals Dachau en Buchenwald, werden aanzienlijk strenger bewaakt. Luchtverkenningfoto’s in het Nationaal Archief in Washington bevestigen dat de omgeving rond Treblinka niet was afgezet en tonen geen enkele aanwijzing dat Treblinka een "vernietigingskamp" was.

Door de relatieve openheid van Treblinka konden duizenden na de oorlog verhalen over het kamp vertellen. Ongetwijfeld is dat een van de redenen waarom zoveel onzin over het kamp de ronde deed. Elke "ooggetuige" wilde kennelijk op zijn manier opvallen door een nog fantastischer verhaal te vertellen. Te controleren viel er immers toch niets?

875.000 Verbrande lijken moeten hebben geresulteerd in 4.500 ton menselijke as en eenzelfde hoeveelheid as van verbrand hout. De onvolledige verbranding in open vuur (Treblinka had geen crematoria) zou ook nog eens miljoenen botresten en duizenden tonnen verschroeid vlees hebben veroorzaakt.

Een scholier van Groep 8 Basisschool kan berekenen dat als van 870.000 verbrande mensen 4.500 ton zuiver menselijke as overblijft met een soortelijk gewicht van (stel) 0,5, er 4.500 : 0,5 = 9.000 m³ as moet zijn uitgestrooid op een oppervlak van 2 ha (20.000 m²). Dat is een laag menselijke as van bijna een halve meter dik. Nauwelijks over het hoofd te zien bij forensisch-geologisch onderzoek lijkt mij, al helemaal niet als verbrandingsresten en houtas die laagdikte nog verhoogt tot meer dan een meter.....


[.........]

Die 4.500 ton(!) as van 870.000 mensen zou vervolgens in de geopende massagraven zijn gestort. De Poolse onderzoekscommissie stelde echter dat het gebied waar de slachtoffers waren begraven (en later weer opgegraven) niet groter was dan twee hectare.

[.........]

Een wetenschappelijk team forensisch-geologen onder leiding van de Australische ingenieur Richard Krege, onderzocht in oktober 1999 zes dagen lang de bodem van het kamp en haar omgeving. Zij maakten o.m. gebruik van Ground Penetration Radar (GPR), waarmee aardlagen tot op 30 meter diepte nauwkeurig kunnen worden gescand en zuiver in kaart gebracht. Geologen, archeologen en forensisch deskundigen over de gehele wereld gebruiken dit soort apparatuur. Krege voerde daarnaast visuele bodemcontroles uit en nam grondmonsters op de relevante plaatsen.

Hoewel de gehele locatie en de onmiddellijke omgeving, in het bijzonder de plaatsen waar de veronderstelde massagraven zich hebben moeten bevinden, aldus zorgvuldig werden onderzocht, werden geen aanwijzingen gevonden die erop wijzen dat de grondstructuur daar ooit verstoord is geweest, laat staan dat daar ooit honderdduizenden lichamen zijn begraven/opgegraven. Ook vond het team geen graven, botresten, menselijke as of houtas, restanten van bouwwerken, enz. bij Treblinka II.

"Onze scans stelden de ongeschonden horizontale ordening van de grondlagen (geologisch aangeduid als 'horizons') onder het kampterrein vast," zegt Krege. Een feit is dat bij graven en andere plaatsen waar de bodem is omgewoeld, de aardlagen volkomen verstoord zijn of helemaal zijn verdwenen." Krege benadrukte dat verstoringen in de grondlagen zich niet herstellen en als ze er zijn geweest, zestig jaar na dato nog duidelijk kunnen worden vastgesteld.

"Historici zeggen dat de lijken aan het eind van het bestaan van het kamp in 1943 zijn opgegraven en verbrand, maar wij vonden geen aanwijzingen dat daar ooit massagraven zijn geweest," zegt hij. "Persoonlijk geloof ik niet dat daar een vernietigingskamp is geweest." Niettemin meent Krege dat verder onderzoek nodig is.
Hij stelde voor een onafhankelijke internationale commissie van gespecialiseerde deskundigen in het leven te roepen, liefst onder auspiciën van de Verenigde Naties. Deze zou onderzoek moeten gaan doen op alle plaatsen waar Duitse concentratiekampen hebben gestaan.


Een filmpje van de onderzoekingen op het 'grondgebied' van Treblinka is hier te vinden.

Mijn vraag is nu, wat vinden jullie van dat onderzoek en hun bevindingen? De "horizons" van de aardlagen zijn duidelijk zichtbaar. Grondradarscan tot 6 meter diepte onder Treblinka II. Er zijn namelijk geen grondverstoringen rondom het kamp zichtbaar. Kortom, nogal veel onduidelijkheden waar ik niet uit kom.

Met vriendelijke groet,
Roy aka 'Panzermeyer'

_________________
Wo ihr auch ruhen möget brüder, in der östlichen steppe, in sumpf und wald, uns unerreichbar, vergessen seid ihr nicht, auch für euch stehen hier diese kreuze. - Herdenkingsgraf in de Eifel


wo jan 21, 2009 3:58 pm
Profiel
Avatar gebruiker
dirk

Geregistreerd:
ma apr 05, 2004 8:47 am
Berichten: 178
Woonplaats: Katwijk aan Zee
Bericht 
Zeker een artikel op Stormfront of zo??


(googelt even..........en ja hoor, daar hebben we King Arthur: www.stormfront.org/forum/showthread.php?t=173980&page=3 , of www.vho.org/aaargh/fran/livres7/KingarthurKompil.pdf)


Mooie titel ook van het Youtube-filmpje: Treblinka was No Extermination Camp - Just Transit Station.

En Bergen Belsen was een vakantiekamp, waarschijnlijk ?

Wat ik van het zogenaamde onderzoek vind? Niks. Dat je de discussie probeert aan te zwengelen is al van het niveau lik-me-reet, laat staan het niveau van het "onderzoek".

Ik zeg: slotje, en IP-ban !

_________________
Those who beat their swords into plowshares usually end up plowing for those who don't.


wo jan 21, 2009 4:41 pm
Profiel
Hoofdredactie
Avatar gebruiker
Kevin

Geregistreerd:
za maart 27, 2004 7:12 pm
Berichten: 10133
Bericht 
Zomaar even wat op- en aanmerkingen:

- Dit onderzoek van Krege is na ongeveer 10 jaar nog altijd niet gepubliceerd, noch lijkt het helemaal afgerond te zijn. Op internet zijn er enkel wat filmpjes, nieuwsberichtjes en vage verwijzingen naar te vinden, maar niks daarvan is uitgebreid genoeg om daadwerkelijk een oordeel te kunnen vormen over dit werk. In feite vraag je dus ons oordeel over iets waarover we zonder verdere informatie helemaal niet kunnen oordelen.

- Wie is Krege en waarop baseert hij zijn deskundigheid? Is hij een wetenschapper die weet hoe hij wetenschappelijk onderzoek moet verrichten? Ik lees dat hij engineer is, in het gunstigste geval maakt dat hem ingenieur, maar deze term wordt ook wel gebruikt voor minder hoog opgeleide technische beroepen. In elk geval is hij volgens mij geen geoloog of archeoloog, terwijl dit de vakgebieden bij uitstek zouden zijn om een dergelijk bodemonderzoek uit te voeren. Zijn dergelijke wetenschappers door Krege wel geraadpleegd? Voor zover bekend niet, dus wie zegt dat Krege’s onderzoek geen enorm amateuristisch prutswerk is?

- Opvallend is dat ook de Holocaustontkennende sites tamelijk terughoudend zijn met de bevindingen van Krege. Waarom zijn er niet of nauwelijks van deze grondfoto’s te zien? Waarom zijn ze niet weergegeven naast foto’s van grond uit dezelfde omgeving die wel verstoord is, zodat we dit kunnen vergelijken?

- Ik heb wel een grondfoto gevonden die in Treblinka gemaakt zou moeten zijn door Krege (bovenste foto hieronder). Nu ben ik geen expert, maar de conclusie dat deze grondlagen onaangetast zijn, zou ik persoonlijk niet maken. Vooral onder de 3 meter zou ik zeggen dat de grondlagen alles behalve geordend zijn. Leggen we dat naast grondfoto’s waarop wel verstoringen aanwezig zijn, dan zien we zelfs duidelijke overeenkomsten. Maar goed; sowieso is het natuurlijk de vraag of Krege deze foto wel echt in Treblinka gemaakt heeft.

Afbeelding

- De bewering van Krege is dus dat de grondlagen in Treblinka ongestoord zijn, dat er dus eigenlijk helemaal geen menselijke activiteit heeft plaatsgevonden? Was er dan helemaal niks op deze locatie en ontkent hij dus dat er hier überhaupt een kamp was? Lijkt mij heel merkwaardig, want dat er in Treblinka een kamp was, wordt door niemand in twijfel getrokken (zelfs niet in het filmpje!). Holocaustontkenners menen dat er geen vernietigingskamp was, maar ze wel een doorgangs- of desinfectiekamp. Ook dat zou sporen moeten achterlaten, net als overigens het feit dat het kampterrein na de oorlog tijdelijk als landbouwgrond gebruikt is.

- Het doel van het onderzoek is ook merkwaardig: “Locate the alleged “huge mass graves” of Treblinka. You must, SCIENTIFICALLY – FORENSICALLY prove the EXACT number of graves, their EXACT location, their EXACT dimensions and their EXACT volumetric density. The number of remains must total AT LEAST -870,000”. Dit is dus onmogelijk; alle lijken zijn in 1943 verbrand en dus niet meer traceerbaar.

De zeer beperkte informatie over dit onderzoek van Krege vind ik persoonlijk weinigzeggend. Niks van de weergegeven informatie kan gestaafd worden. Eigenlijk weten we geeneens of Krege wel echt in Treblinka is geweest om hier grondonderzoek te verrichten.

Meer info op:
- forum.axishistory.com
- holocaustcontroversies.blogspot.com
- Richard Krege

_________________
Hoofdredacteur Artikelen TracesOfWar.com
STIWOT (Stichting Informatie Wereldoorlog Twee)

Schrijver van:
* Oorlogszone Zoo
* De boodschapper uit de hel
* Een rechter in Auschwitz
* Het masker van de massamoordenaar
* Kerstmis onder vuur


wo jan 21, 2009 5:29 pm
Profiel WWW
Forumlid v/h jaar '10
Harro

Geregistreerd:
di jun 15, 2004 6:39 pm
Berichten: 5369
Bericht 
wikipedia schreef:
Krege has not only failed to publish his findings but also has failed to respond to questions as to the actual dates of his alleged visits to Treblinka and Bełżec nor challenges to visit the site with qualified scientists.

Meer hoef ik niet te weten


wo jan 21, 2009 5:39 pm
Profiel
Panzermeyer

Geregistreerd:
zo jul 24, 2005 4:49 pm
Berichten: 181
Bericht 
Kevin schreef:
Zomaar even wat op- en aanmerkingen:

-


Bedankt voor je reactie Kevin. Het maakt in ieder geval duidelijk dat er op dit moment weinig deugd van dat onderzoek. Maar heb je ook enkele opmerkingen over het artikel? Volgens ooggetuigen was Treblinka niet zwaar bewaakt. Ook luchtfoto's tonen dit aan. Het lijkt mij dat iedere gevangene dan de poging zou wagen om deze hel te ontvluchten.

_________________
Wo ihr auch ruhen möget brüder, in der östlichen steppe, in sumpf und wald, uns unerreichbar, vergessen seid ihr nicht, auch für euch stehen hier diese kreuze. - Herdenkingsgraf in de Eifel


wo jan 21, 2009 5:58 pm
Profiel
Hoofdredactie
Avatar gebruiker
Kevin

Geregistreerd:
za maart 27, 2004 7:12 pm
Berichten: 10133
Bericht 
De bewaking in alle drie de Aktion Reinhard-kampen was niet zwaar, maar waarom ook? Er waren nauwelijks gevangenen, want de meeste Joden werden hier bij aankomst direct omgebracht. De gevangenen die in leven gehouden werden als arbeidskrachten, moesten wel bewaakt worden, maar dat was in vergelijking met de concentratiekampen zo'n klein groepje dat er weinig mankracht voor nodig was. Overigens zijn er wel ontsnappingen geweest en vond er op 2 augustus 1943 een opstand onder de gevangenen plaats.

Meer info op: Go2War2.nl

_________________
Hoofdredacteur Artikelen TracesOfWar.com
STIWOT (Stichting Informatie Wereldoorlog Twee)

Schrijver van:
* Oorlogszone Zoo
* De boodschapper uit de hel
* Een rechter in Auschwitz
* Het masker van de massamoordenaar
* Kerstmis onder vuur


wo jan 21, 2009 6:08 pm
Profiel WWW
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Forum gesloten Dit onderwerp is gesloten, je kunt geen berichten wijzigen of nieuwe antwoorden plaatsen  [ 6 berichten ] 


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 4 gasten


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen

Zoek naar:
Ga naar:  
cron
Alle rechten voorbehouden © STIWOT 2000-2012. Privacyverklaring, cookies en disclaimer.

Powered by phpBB © phpBB Group