Het is nu do jan 21, 2021 6:55 pm
Forum gesloten Dit onderwerp is gesloten, je kunt geen berichten wijzigen of nieuwe antwoorden plaatsen  [ 1 bericht ] 
Bunker Museum IJmuiden, laatste openstelling dit seizoen 
Auteur Bericht
Avatar gebruiker
MichelG

Geregistreerd:
ma maart 09, 2009 11:27 pm
Berichten: 131
Woonplaats: Midden
Bericht Bunker Museum IJmuiden, laatste openstelling dit seizoen
Zondag 3 oktober Is het museum voor de laatste keer dit seizoen te bezoeken.

Inmiddels is de collectie ook weer uitgebreid. Dit mede dankzij een donatie van het Schipholfonds. In de expositie is een Duitse infanterist van de 16 Luftwaffe Felddivision te zien. Deze militairen bivakkeerden voor een groot deel van de oorlog in IJmuiden. De aangeklede pop beeld een mitrailleurschutter uit en is ook zo uitgerust.

Het buitenterrein is afgelopen winter uitgebreid met gereconstrueerde loopgraven en wandelpaden. Op het buitenterrein staat vanaf juli een zogenaamde Flak-kijker (luchtafweerkijker) opgesteld. Met deze krachtige kijker kunt u zelf het terrein en het luchtruim afzoeken.
Het wandelen tussen en door de verschillende bunkers is zo een heel avontuur geworden, zeker voor de jongere bezoekers. WN2000 daagt u graag uit dit avontuur te beleven!

Uiteraard is er ook nog steeds de verrassende wisselexpositie over Pluto. Hiermee bedoelen wij niet het stripfiguur van Disney maar een pijpleiding die over de bodem van de zee vanuit Engeland tot in Nederland liep. Waarom, dit ziet u in het Bunker Museum IJmuiden.

De openingstijden zijn van 11:00 tot 16:00 uur. U vindt het Bunker Museum aan de Badweg nr. 38 in IJmuiden, tegenover Camping de Duindoorn. Toegangsprijs bedraagt € 3,00 en voor kinderen tot en met 12 jaar gratis.

Het is ook weer mogelijk om een bunkerwandeling te boeken. Eén van de gidsen van WN2000 neemt u mee op een spannende ontdekkingstocht langs en door de bunkers in de zeereep. Uiteraard worden u tijdens de tocht alle wetenswaardigheden verteld.
Het rondleidingprogramma is onlangs uitgebreid met een rondleiding over het museumterrein en door de expositiebunkers. Meer informatie, data en tijden vind u op de website.
Deelnamekosten: € 6,50 per persoon, ongeacht leeftijd. Vooraf inschrijven is verplicht(*) bij voorkeur online via onze website tot een uur voor aanvang van de rondleiding.

WN2000 is dit seizoen ook gestart met lezingen over verschillende onderwerpen. Deze hebben allen een relatie met de Tweede Wereldoorlog. Om de lezingen te verzorgen is het Educatorium in het Bunker Museum IJmuiden onlangs uitgebreid met audio en visuele middelen. Zowel beeld als geluid zult u, door de ‘bunkerakoestiek’ vast als zeer bijzonder ervaren.

Men streeft naar maximaal 20 deelnemers per gids, om te zorgen dat het verhaal voor iedereen verstaanbaar is, ook in de soms wat krappe ruimtes van de bunkers. Door vooraf inschrijven verplicht te stellen kan men enerszijds het aantal gidsen in overeenstemming brengen met het aantal deelnemers en anderszijds voorkomen dat niet aangemelde personen teleurgesteld worden omdat het maximaal aantal deelnemers reeds bereikt is.
Op basis van inschrijvingen worden voor ouders met kinderen de avondrondleidingen zoveel mogelijk uitgevoerd als familierondleiding (rondleiding waarbij het verhaal wat meer op het jeugdige publiek is afgestemd); aanbevolen minimum leeftijd: 7 jaar.


Meer informatie over WN2000 vindt u op www.WN2000.nl of via info@WN2000.nl. U bezoekt de site, www.BunkerMuseum.nl, voor informatie over het Bunker Museum.

Museumopenstelling 2010

Zondag 3 oktober 2010, 11:00 - 16:00 uur

Toegangsprijs: € 3,00 per persoon, kinderen t/m 12 jaar gratis.

Avond- en museumrondleidingen 2010

Zie de website, www.WN2000.nl

Deelnamekosten: € 6,50 per persoon, ongeacht leeftijd. Vooraf opgeven is vereist.
Boekingen via www.wn2000.nl (voorkeur) of telefonisch via telefoonnummer 06-14 631 957.

_________________
Michel Groot


di sep 28, 2010 6:57 pm
Profiel WWW
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Forum gesloten Dit onderwerp is gesloten, je kunt geen berichten wijzigen of nieuwe antwoorden plaatsen  [ 1 bericht ] 


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 0 gasten


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen

Zoek naar:
Ga naar:  
Alle rechten voorbehouden © STIWOT 2000-2012. Privacyverklaring, cookies en disclaimer.

Powered by phpBB © phpBB Group