STIWOT Forum
https://www.stiwotforum.nl/

Negentigjarige nazibeul mag in Australië blijven
https://www.stiwotforum.nl/viewtopic.php?f=49&t=14313
Pagina 1 van 1

Auteur:  Paul Siemons [ wo aug 15, 2012 6:27 am ]
Berichttitel:  Negentigjarige nazibeul mag in Australië blijven

Het hooggerechtshof in Australië heeft een stokje gestoken voor de uitlevering van een mogelijke nazi-oorlogsmisdadiger aan Hongarije. De negentigjarige ex-Hongaar Charles Zentai had zijn dreigende uitzetting aangevochten.

Het Australische ministerie van Binnenlandse Zaken had in 2009 opdracht gegeven voor de uitlevering van de man, die in 1944 een joodse jongen zou hebben gemarteld en vermoord. Volgens het hooggerechtshof moet Zentai niet worden uitgeleverd aan Hongarije omdat het delict 'oorlogsmisdaad' daar nog niet bestond als strafbaar feit ten tijde van de vermeende gebeurtenissen.

Zentai, die nu de Australische nationaliteit heeft, staat op de lijst van de tien meestgezochte oorlogsmisdadigers van het Simon Wiesenthal-centrum. Zentai was adjudant-onderofficier van de pro-Duitse Hongaarse strijdkrachten. Hij zegt niets met de dood van de tiener te maken te hebben


Bron: http://www.demorgen.be/dm/nl/983/Nieuws ... medium=RSS


Mvg,
P.Siemons

Auteur:  jw1985 [ wo aug 15, 2012 1:57 pm ]
Berichttitel:  Re: Negentigjarige nazibeul mag in Australië blijven

Dit bericht doet me denken aan de discussie die we hier een tijd geleden hadden over de vraag of het bombardement op Rotterdam onder de noemer oorlogsmisdaad viel.

Pagina 1 van 1 Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/