Het is nu vr okt 18, 2019 10:00 am
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 1 bericht ] 
Verwacht: Wereld in Oorlog #27 
Auteur Bericht
Avatar gebruiker
Nieuws Bot

Geregistreerd:
ma nov 15, 2004 10:34 pm
Berichten: 3471
Bericht Verwacht: Wereld in Oorlog #27
Gepubliceerd op: 3 april 2012


Binnenkort verschijnt het het nieuwe nummer van geschiedenistijdschrift Wereld in Oorlog. Met daarin een artikel van Go2War2.nl-auteur Peter Kimenai over de ontsnappingspoging met Hr. Ms. Endeh.

Hieronder een overzicht van de inhoud van Wereld in Oorlog #27:

• N voor Nachrichten. Wie denkt dat Mata Hari de enige Nederlandse was die in WO I spioneerde voor Duitsland, komt bedrogen uit. Ze is zelfs niet de eerste Nederlander die voor dat vergrijp werd geëxecuteerd. Ter gelegenheid van het verschijnen van zijn boek Spionnennest 1914-1918 licht Edwin Ruis een tipje op van de spionagesluier die over Nederland hing. Te beginnen met de Duitse geheime dienst N.

• Chemische wapens in WO II. Vincent van der Veen stelt de vraag waarom Hitler, die in zijn vervolging van de Joden het gebruik van gifgas zeker niet schuwde, dit wapen op het slagveld niet inzette? En is het werkelijk zo dat er in de Tweede Wereldoorlog nergens strijdgassen werden gebruikt?

• Ontsnappingspoging met Hr. Ms. Endeh. Op 1 maart 1942 ondernamen 24 officieren en manschappen van de Koninklijke Marine en de gemilitariseerde Gouvernements Marine een poging om van Java naar Australië te ontsnappen met de tot hulpmijnenveger omgebouwde politiekruiser Hr. Ms. Endeh. Peter Kimenai beschrijft het verhaal van deze mannen.

• De bruine zuster Pia. Edgar van Engeland laat licht schijnen op de verpleegster Eleonore 'Pia' Mayr die in de begindagen van de NSDAP als Sturmtruppenschwester een van Hitlers trouwste vrouwelijke volgelingen was.

• Heydrich verklaard. In Hitlers Beul beschrijft Robert Gerwarth de mysterieuze Sicherheitsdienstchef Reynhard Heydrich objectief en vanaf een afstand. De auteur claimt dat hij het meest volledige beeld van de sluwe SS’er schetst: “Wie biografen kent van Heydrich die meer specifieke bronnen aanboorden, mag het zeggen.” WIO-medewerker Remon de Groot bespreekt uitgebreid het boek Hitlers beul van Robert Gerwarth.

Daarnaast Korte Berichten en boekbesprekingen, een oorlogsmysterie van Tomas Ross en de column van Evertjan van Roekel.

Afbeelding

_________________
De automatische nieuws-user van STIWOT


di apr 03, 2012 7:37 pm
Profiel WWW
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 1 bericht ] 


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen

Zoek naar:
Ga naar:  
Alle rechten voorbehouden © STIWOT 2000-2012. Privacyverklaring, cookies en disclaimer.

Powered by phpBB © phpBB Group