Het is nu wo dec 11, 2019 5:32 am
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 34 berichten ]  Ga naar pagina 1, 2, 3  Volgende
Inval bij verdachten bloedbad Oradour 
Auteur Bericht
Avatar gebruiker
Nieuws Bot

Geregistreerd:
ma nov 15, 2004 10:34 pm
Berichten: 3471
Bericht Inval bij verdachten bloedbad Oradour
Gepubliceerd op: 5 december 2011


DORTMUND - Bijna zeventig jaar na het bloedbad heeft de Duitse politie het huis van zes verdachten van de massaslachting in het Franse dorp Oradour-sur-Glane doorzocht. Dat heeft officier van justitie Andreas Brendel in Dortmund maandag gezegd. Volgens Brendel zijn geen belangrijke bewijsstukken aangetroffen.

De eenheid Der Führer van de Waffen-SS viel op zaterdagmiddag 10 juni 1944 het dorp bij Limoges binnen en doodde bijna alle inwoners. In totaal kwamen 642 mensen om. De vrouwen en kinderen werden bijeengedreven in de kerk, die vervolgens met een explosie in brand werd gestoken. De mannen werden in schuren en garages doodgeschoten. Slechts zes inwoners overleefden.

Het bloedbad was waarschijnlijk een wraakactie voor een aanslag van het verzet in Saint-Junien, dicht bij Oradour, 2 dagen daarvoor. Twee Duitse militairen vonden de dood, toen een spoorbrug werd opgeblazen.

De actie van de politie komt voort uit onderzoek van documenten van de Stasi, de geheime dienst van de vroegere communistische DDR. Daarin werden aanwijzingen gevonden over de zes, die toentertijd 18 en 19 jaar waren. Zij wonen in de deelstaten Noord-Rijnland-Westfalen, Nedersaksen, Hessen en Brandenburg. De Duitse justitie verdenkt hen van medeplichtigheid aan moord.

Tegen SS'ers die bij het bloedbad betrokken waren, zijn processen gevoerd in de Franse stad Bordeaux en in de DDR. In het proces in Bordeaux werd een sergeant ter dood veroordeeld en kregen anderen 10 tot 12 jaar dwangarbeid opgelegd. Oradour is nu een monument. Alle afgebrande huizen zijn als ruïne blijven staan. Bij de ingang van het oude dorp is een museum ingericht. In de buurt is een nieuw dorp opgebouwd, waar de resterende inwoners van het dorp gingen wonen.


Overgenomen van: Telegraaf


Met dank aan Hendrik Waanders voor het doorgeven van dit bericht.

_________________
De automatische nieuws-user van STIWOT


ma dec 05, 2011 6:25 pm
Profiel WWW
Eisbein

Geregistreerd:
za nov 26, 2011 11:05 am
Berichten: 277
Bericht Re: Inval bij verdachten bloedbad Oradour
Geachte lezers.

Als u niet bekend bent met de ware feiten omtrent het drama dat zich heeft afgespeeld in Oradour sur Glane en in Tulle dan kan mijn wel op feiten berustende kennis (zonder pro of contra voor enige van de betrokken partijen) u misschien overtuigen dat het Telegraaf bericht een mengelmoes is van onjuistheden. Misschien een nieuwe poging om het Franse rode blazoen te zuiveren van de eigen verantwoordelijkheid in deze kwestie. Na het Oradour-proces in 1953 heeft de Bondsrepubliek getracht een proces te starten om de werkelijke waarheid boven water te krijgen. Dit faalde vanwege de weigering ter inzage in de Franse processtukken. Hierop rust een embargo op van 100 jaar. Dus in 2053 kunt u misschien de waarheid lezen (op Stiwot ? ? ? ).

Mvrgr. Eisbein


wo dec 07, 2011 3:41 pm
Profiel
Hoofdredactie
Avatar gebruiker
Jelle Y.

Geregistreerd:
do jul 23, 2009 11:43 am
Berichten: 3049
Woonplaats: Leeuwarden
Bericht Re: Inval bij verdachten bloedbad Oradour
Het is niet alleen nieuws van de Telegraaf:

http://www.bild.de/news/inland/kriegsve ... .bild.html
http://www.francesoir.fr/actualite/inte ... 63809.html
http://www.mountainviewgazette.ca/artic ... late=cpArt

_________________
Jelle
Awards/Persons Editor

"The Navy can lose us the war, but only the Air Force can win it. The fighters are our salvation, but the bombers alone provide the means of victory." Winston Churchill


wo dec 07, 2011 4:59 pm
Profiel
Avatar gebruiker
sauerkraut

Geregistreerd:
wo apr 27, 2011 5:30 pm
Berichten: 1135
Woonplaats: Nijmegen
Bericht Re: Inval bij verdachten bloedbad Oradour
Eisbein schreef:
Geachte lezers.

Als u niet bekend bent met de ware feiten omtrent het drama dat zich heeft afgespeeld in Oradour sur Glane en in Tulle dan kan mijn wel op feiten berustende kennis (zonder pro of contra voor enige van de betrokken partijen) u misschien overtuigen dat het Telegraaf bericht een mengelmoes is van onjuistheden. Mvrgr. Eisbein


Wat let je beste Eisbein om die ware feiten hier te onthullen? Menigeen zal er met belangstelling naar uitzien.

_________________
"Von Proletarier zum Prolet-Arier"
(Ernst Hanfstaengle over de opkomst van de nazi-partijbonzen, ofwel de goudfazanten)


wo dec 07, 2011 5:27 pm
Profiel
Forumlid v/h jaar '11
Avatar gebruiker
koos24

Geregistreerd:
di mei 30, 2006 9:24 pm
Berichten: 767
Bericht Re: Inval bij verdachten bloedbad Oradour
Eisbein schreef:
Geachte lezers.

Als u niet bekend bent met de ware feiten omtrent het drama dat zich heeft afgespeeld in Oradour sur Glane en in Tulle dan kan mijn wel op feiten berustende kennis (zonder pro of contra voor enige van de betrokken partijen)


Volgens mij is alles toch redelijk duidelijk gedocumenteerd maar wellicht kunt u ons verblijden met
nieuwe feiten.

_________________
Voltaire: ik veracht u en uw mening, maar ik zal mijn leven geven om uw recht op die verachtelijke mening uit te mogen dragen.


wo dec 07, 2011 8:08 pm
Profiel
Eisbein

Geregistreerd:
za nov 26, 2011 11:05 am
Berichten: 277
Bericht Re: Inval bij verdachten bloedbad Oradour
Geachte Sauerkraut.

Mij let de wetenschap dat een uitgebreide opsomming van de ware feiten uitmondt in een oneindig lang welles nietes gekrakeel tussen mij en een reeks forumleden mede dankzij de jarenlange indoctrinatie door de rode partij in dit drama en het Franse schaamtegevoel. Zelf ben ik al ruim 15 jaar kritisch bezig en heb het nodige op papier gezet, nu al 40 blz. A4 en ik ben nog lang niet klaar want check en dubbelcheck . Het is eerder een hoofdartikel voor Stiwot dan een forum item. Omdat het zo'n belangrijk onderwerp is kan een scribent niet volstaan met een afgeraffeld stuk tekst. Daarbij komt nog het weinig onderkende feit dat een groot deel van de forumleden nooit in actieve dienst in oorlogstijd is geweest en nooit ondervonden heeft om door onherkenbare burgers vanuit niet verdachte plekken beschoten te worden. Nog erger is het dan als de neergeschoten militairen ook nog zinloos zwaar verminkt worden. Dan komt een onbestemd gevoel naar boven en de woede over zoveel laf en "onsportief"gedrag. En hier komt dan de toen gangbare wetgeving omtrent Oorlog en Volkenrecht om de hoek kijken met de daarin gegeven mogelijkheden. Het was niet specifiek verzetsgedrag van de daar aanwezige vooral communistische groepen, maar een bewust nastreven van bepaalde politieke doelen.

Heer Sauerkraut, als u iets dat op waarheid berust aan de mensheid wilt verklaren, dan gaat u daar geen embargo van 100 jaar op toepassen. Dat doen alleen mensen die iets te verbergen hebben. Mvrgr. Eisbein


wo dec 07, 2011 8:10 pm
Profiel
Forumlid v/h jaar '10
Harro

Geregistreerd:
di jun 15, 2004 6:39 pm
Berichten: 5396
Bericht Re: Inval bij verdachten bloedbad Oradour
Al met al kun jij nu wel beweren de "ware feiten" te kennen maar niet met ons te willen delen, maar dat embargo geldt ook voor jou dus zijn jouw "ware feiten" evengoed gebaseerd op onvolledige en/of gekleurde informatie (en ik neig naargekleurd, gezien jouw obsessie met het afschuiven op alles wat "rood" is) plus het nodige natte-vinger-werk en hineininterpretieren.


wo dec 07, 2011 8:40 pm
Profiel
Forumlid v/h jaar '10
Harro

Geregistreerd:
di jun 15, 2004 6:39 pm
Berichten: 5396
Bericht Re: Inval bij verdachten bloedbad Oradour
Overigens bestaat hier al een lang topic over viewtopic.php?f=26&t=1489
Harro schreef:
I.v.m. de discussie die Hans22 probeerde te starten in een andere thread, hier een poging tot discussiëren over deze massamoord. Rob (auteur van http://www.wssob.com ) schreef hierover op Feldgrau het volgende artikel in een verder langlopende, slopende, veelal onzinnige thread. Hij geeft genoeg voedsel voor een zinnige discussie. Wellicht kan Hans22 hierover zijn licht laten schijnen. Als aanvulling: ik ben vooral nogal nieuwsgierig waarom de Franse autoriteiten de officiële rapporten niet vrijgeeft. Wat kan daar instaan dat geheimhouding zou rechtvaardigen...

I'm a bit confused regarding the arguments that absolve the 2nd SS of any criminal activity at Oradour. As far as I can understand, there seem to be 2 theories that are used alone or in combination with regards to why the 2nd SS isn't at fault:

1) The "war is hell" theory

2) The "oops" theory

The "oops" theory specifically concerns the destruction of the Oradour church and the subsequent deaths of all but one of the women and children the W-SS troops herded inside. Hans Schmidt in his book "SS-Panzergrenadier" has a nice summary of this train of thought:

"...While the reprisals were being carried out, the women and children of the village had been ordered into the village church for their own safekeeping. Then the unthinkable happened. The church caught fire and 'somehow' an inferno developed that would cost most of the women and children their lives. Young SS soldiers tried desperately to help the people trapped in the church but not too many could be saved."

Schmidt goes on to mention that the maquis had hidden explosives in the church "underneath the roof," which exploded, killing everyone save one.

This theory seems to have been first postulated by Otto Weidinger's 1978 book "Comrades to the End," a history of the "Der Führer" regiment:

"The women and children had been locked in the church during this time. Then the town had been set on fire; in nearly all the houses hidden ammunition had exploded. The fire had suddenly spread to the church, which also had ammunition hidden in its steeple. The church burnt down very quickly, and the women and children died."

In essence, the "oops" theory describes the church incident as a tragedy due to an accident of spreading flames combined with the perfidy of the Resistance storing weapons in the church. The oops theory also places the W-SS soldiers as either unwitting bystanders to the tragedy or as shocked spectators willing but unable to help the civilians trapped inside.

The "war is hell" theory concerns the messy reality of guerrilla warfare and seems to branch into 2 tangents - the semi-legalistic justifications regarding the Hague/Geneva conventions (e.g. French partisans fought dirty, didn't wear uniforms, committed atrocities, Germans were within convention regulations to take hostages etc.). The second tangent is that because partisan war is hell - terrorism can only be stopped by counterterror on a greater scale and a much greater ferocity. In essence, Oradour was a hotbed of partisan activity, and to stop the terrorists the SS looted the town, it, and killed most of the inhabitants as a massive and fitting reprisal to squash further Resistance activity.

There are very, very few instances in military history where an occupying power successfully developed effective strategies to stop terrorist/partisan/franc-tireur/Resistance/guerrilla/insurgent activity. (Whatever you want to call it, since each term has different positive or pejorative connotations) This type of "asymmetrical warfare" has confounded armies of all nations at different periods. The methods for dealing with irregular forces have spanned the spectrum from persuasion to pogroms. (Neatly summed up by the Vietnam-era phrase "Let me win your hearts and minds or I’ll burn your damn huts down").

The Third Reich relied heavily on a strategy of massive counterterror, which, however morally odious, usually did have some sort of twisted logic to it – e.g. shooting X number of hostages for each German killed and wounded, for example. It’s also important to point out that a massive counterterror strategy was not limited to the Wehrmacht & SS 1939-45 but has deep roots in multiple conflicts going back centuries – the Franco-Prussian war, the Napoleonic wars, etc.

Back to the "oops" and "war is hell" theories. To me they seem to have a lot of flaws, which I’ll outline in a series of questions below. Combined, these flaws, seem to postulate the existence of a third theory – that Oradour was a war crime, and importantly, was considered a war crime by the Germans in 1944.

I disagree with the idea that "we won’t know the true story until the trial records are released." There are enough testimonials, trial documents, unit records, books, etc. available today to reconstruct the events in question.

Take for example Oradour being a hotbed of resistance activity – (the SD thought it might be, at least according to Weidinger). Sarah Farmer writes, "The precise reason this town was chosen is still unclear. There had been no resistance in Oradour itself. The nearest maquis was in the hills at Monts de Blond, approximately 12km away." Max Hastings writes, "The evidence is overwhelming that there was no maquis presence in or around Oradour-sur-Glane. The nearest maquis camp was some seven miles southwards." We now have FTP, FFI, and SOE documentation to help us determine where Resistance camps were. So where is the proof that Oradour contained, aided, abetted or promoted Resistance activity?

Otto Weidinger writes that "hidden ammunition" exploded in all the houses and the church at Oradour. How did the SS know it was ammunition, or even it was ammunition, if it was hidden?

Why did the SS men gather all the men into various barns, announce that there was arms and ammunition in the town before conducting a search, then killing the village menfolk and only then firing the town?

How much "hidden ammunition" would it take to explode to kill all but one of the 400-odd women and children forced into the church? 5 pounds? 50 pounds? 100 pounds? It would take a massive amount of ammunition to destroy a stone church, wouldn’t it?

Where is the documentation regarding how much, if any, ammunition was seized by the "Der Führer" regiment? Why do accounts of the ammunition not mention quantities – e.g. "50 kg explosive, 25 grenades,, 5,000 rounds 7.62mm, etc? This is standard procedure for counterinsurgency operations.

The SS accounts mention ammunition but no weapons. Why no weapons? Did the maquis at Monts de Blond have to walk 12km to Oradour each time they wanted to fit a clip into a rifle? Why would the maquis "at Oradour" have ammo but not a single rifle or Sten gun?

Why couldn’t the SS men, who presumably had just forced the civilians into the church, possibly save a single one? Why did only one survive?

If W-SS men attempted to help civilians out of the burning church, why don’t published accounts from Marguerite Rouffanche, the sole survivor of the church incident, mention it? Why does she mention jumping out of the church, followed by a Mme Joyeux and her baby, and then being shot at by the Germans? (woman and baby were killed, Rouffanche was wounded 5 times by bullets as she fled the church and hid herself in a garden) Why does not mention any hidden ammunition exploding, but does mention SS men placing some sort of incendiary device on the altar, and mentions them shooting and tossing grenades into the terrified crowd?

"Der Führer’s" war diary for June 10th mentions "the town of Oradour-sur-Glane was surrounded, and ammunition found stored in almost every house. Results: 548 enemy dead. Our casualties: 1 dead, 1 wounded." Even the most casual student of guerrilla warfare would notice the striking difference in casualties. So we have a 500:1 ratio of French/German casualties, and no documentation of specific amounts of seized ammunition or weapons. Sounds like something’s fishy with the body count – a la "If it’s dead and French it’s Maquis"

Say for example, that for the purposes of argument we will accept reprisal activities as practiced by the "Der Führer" regiment as legal under the Hague/Geneva conventions existing in 1944 and that these practices would most likely be considered acceptable "standard operating procedures" for counterinsurgency warfare by the armed forces of most nations.

On June 9th, 1944, the "Das Reich" commander wrote down specific directives regarding how the divisional units were to proceed with their anti-partisan activities en route to Normandy. Section (I) offers specific instructions as to reprisal policies:

"Executions are to be carried out on the order of regimental or other commanders by hanging, only in such places where guerilla units fight or hold up our troops or commit atrocities…As a rule, the proportion to be applied is as follows: for every wounded soldier: 3 guerillas. For every dead soldier: 10 guerillas.

Given the Hague/Geneva, common practices, and specific divisional order above:

Didn’t Diekmann exceed his quota for reprisal killings? "Das Reich" lost something like 17 men total KIA (Max Hastings estimate) by Resistance fighters by June 10th – thus it would be "acceptable" for Diekmann to kill 170 "partisans" – but he killed over 600. Isn’t this over his limit? And why didn’t he follow the written directive from his divisional commander to hang the civilians? (as the division did at Tulle) Please also note that the division continued on to kill 337 additional "terrorists" as it proceeded from Limoges to Rochechouart, not to mention the hundreds of others deported to KZs. So at what number does a reprisal ration tip from being acceptable to being an "excess of zeal?"

According to Weidinger’s account, Diekmann, the commander of the 1st Battalion of the DF regiment, had heard from 2 French civilians in St. Junien that a fellow battalion commander, (Kampfe of the 3rd Bat) was captured and being held by the maquis at Oradour-sur-Glane and that Kampfe "was to be executed and publicly burnt amid celebrations." Weidinger describes Diekmann and Kampfe as "close personal friends." Did that friendship affect Diekmann’s military professionalism and his decision as to how to "pacify" Oradour? Is it acceptable for a commander to exceed the bounds of his written orders because of the loss of a comrade?

Does the Hague/Geneva Conventions in effect in 1944 permit the hostage taking or the execution of children under 5?

Most accounts of the raid at Oradour include mention of the W-SS men looting goods and livestock from the town prior to destroying it and killing the inhabitants. Isn’t looting specifically prohibited under the SS code, as mentioned by Hans Schmidt? If so, is this looting the action of denying aid and comfort to the enemy or just the time-honored right to pillage as practiced by soldiers since time immemorial?

DF commander, Staf. Stadler specifically order Diekmann to search for Kampfe at Oradour, and if unable to find him, to bring back maquis prisoners for interrogation. Diekmann fails to bring back a single prisoner, disobeying Stadler’s direct order. Is this the action of a commander attempting to achieve his objectives or just was Diekmann’s action at Oradour just getting his revenge?

Stadler, given Diekmann’s report of the events at Oradour, is angry, and threatens Diekmann with a court-martial and even recommends to the divisional commander that a military hearing be held. If the events at Oradour were within the bounds of war conventions and common methods of warfare then why did Stadler recommend a court martial – one of the few, if not only, investigations ever instigated by the W-SS into the actions of a commander regarding his activities during a pacification program?

Why are the accounts of the court-martial proceeding scant and contradictory? Some say the trial happened and Diekmann was acquitted, some say he died before proceedings could get underway. Why wasn’t Diekmann relieved of command? (a standard operating procedure in all armies when a commander is under investigation) It seems like the Waffen-SS did not realize what other sectors of the German Wehrmacht and occupied forces did – that Oradour was no ordinary pacification campaign but a public relations disaster and a war crime:

Why did German troops enter Oradour on the 11th and hastily bury all the bodies they could find in shallow graves?

Why did the Gestapo make an (fortunately unsuccessful) attempt to "locate" all the survivors of the massacre? Why did they want to "locate" them?

Why did German authorities prohibit Marc-Paul Freund-Valade, the Vichy prefect for the Limousin region, access to Oradour until June 13th?

Why did Freund-Valade, (remember this is guy who works for the collaborationist Vichy government) write his superiors about Oradour "such measures of repression, which are against all laws of war and whose atrocity raises indignation and horror throughout the whole region"?

Why did the Wehrmacht commander of the Limousin region, General Gleininger, personally apologize to the Bishop of Limoges for the events at Oradour?

Why did the German occupation authorities prohibit the Limoges newspapers from writing about the event, and even prevented the advertising agency Agence Havas from publishing the funeral notices of the victims?

Why did Army Group B specifically inquire as to the status of Diekmann’s inquiry?

And postwar (specifically in 1957, at a HIAG (W-SS veteran’s association) convention in Karlberg, Bavaria) why did decorated W-SS senior commander Kurt Meyer say in front of 8,000 SS veterans "SS troops committed no crimes except for the massacre at Oradour?"

Why is Weidinger’s account considered more "truthful" in some quarters? Was he there at Oradour? Would he not be capable, as a senior commander in the 2nd SS division, of writing a biased account of the incident? Wouldn’t it be humanly understandable that he would want to clear the name of his unit and his men? Would you accept as unadulterated truth anything Lt. Calley wrote about Mai Lai? Or is Weidinger’s account gospel because he’s a "Waffen-SS Hero?"

BTW Meyer also wrote:

"In the interests of historical truth nothing must be glossed over. Things happened during the war that are unworthy of the German nation. The former soldiers of the Waffen-SS are men enough to recognize and deplore actual cases of inhuman behavior. It would be foolish to label all charges laid at our doorstep as the propaganda of our former enemies. Of course they made propaganda of it…but crimes were committed. It is useless to argue about the toll of victims – the facts are burdensome enough."

The Waffen-SS, was particularly good at being particularly brutal – both in front line combat and rear area security. The problem seems to be that the W-SS never recognized that for whatever gains they made in pacifying a region by terror they incurred a greater proportional loss in political, social and moral credibility. You can’t be honorable "soldiers like the others" and pull a stunt like shooting a man condemned as a reprisal victim as he hugs his fifteen year old son for the last time – as Hauptsturmfuhrer Kahn did at Fraysinnat-le-Gelat in a counterterror action long before his participation at Oradour. That’s not the method of a professional soldier – just the stunt of a sadist getting his kicks. But Oradour was just an example of the self-defeating nature of Third Reich security policies – as Caleb Carr say in his book "The Origins of Terror" – "Warfare against civilians, whether inspired by hatred, revenge, greed or political or psychological insecurity, has been one of the most ultimately self-defeating tactics in all of military history."


wo dec 07, 2011 8:47 pm
Profiel
Avatar gebruiker
sauerkraut

Geregistreerd:
wo apr 27, 2011 5:30 pm
Berichten: 1135
Woonplaats: Nijmegen
Bericht Re: Inval bij verdachten bloedbad Oradour
Eisbein schreef:
Geachte Sauerkraut.

Daarbij komt nog het weinig onderkende feit dat een groot deel van de forumleden nooit in actieve dienst in oorlogstijd is geweest en nooit ondervonden heeft om door onherkenbare burgers vanuit niet verdachte plekken beschoten te worden.
Heer Sauerkraut, als u iets dat op waarheid berust aan de mensheid wilt verklaren, dan gaat u daar geen embargo van 100 jaar op toepassen. Dat doen alleen mensen die iets te verbergen hebben. Mvrgr. Eisbein


Beste Eisbein, wil je voor mij een uitzondering maken? Ik heb de 2e wereldoorlog bewust meegemaakt, inclusief het bombardement van Nijmegen. Ik ben bovendien Nieuw-Guinea-veteraan. Is dat voldoende om aan je eisen te voldoen?

Nog iets anders. Het is op dit forum gebruikelijk om pertinente beweringen met bronnen te staven en het zou je sieren als je dat nu ook zou doen.

Als het mij vergund is om off-topic te besluiten: Eisbein met Sauerkraut is een smakelijke combinatie waar zelfs Feinschmecker Herman Goering niet van af kon blijven. :wink:

_________________
"Von Proletarier zum Prolet-Arier"
(Ernst Hanfstaengle over de opkomst van de nazi-partijbonzen, ofwel de goudfazanten)


wo dec 07, 2011 9:29 pm
Profiel
Eisbein

Geregistreerd:
za nov 26, 2011 11:05 am
Berichten: 277
Bericht Re: Inval bij verdachten bloedbad Oradour
Heer Sauerkraut.

U begrijpt uit deze reactie van Harro met o.a een verwijzing naar bepaalde persoonlijke uitspraken en niet een verwijzing naar officiële documenten mijn standpunt eerder aan u bekend gemaakt. Daar blijf ik dan ook bij.

Mvrgr. ook voor Harro. Eisbein


wo dec 07, 2011 9:32 pm
Profiel
Forumlid v/h jaar '11
Avatar gebruiker
koos24

Geregistreerd:
di mei 30, 2006 9:24 pm
Berichten: 767
Bericht Re: Inval bij verdachten bloedbad Oradour
Eisbein schreef:
Heer Sauerkraut.

U begrijpt uit deze reactie van Harro met o.a een verwijzing naar bepaalde persoonlijke uitspraken en niet een verwijzing naar officiële documenten mijn standpunt eerder aan u bekend gemaakt. Daar blijf ik dan ook bij.

Mvrgr. ook voor Harro. Eisbein


Eisbein schreef:
Geachte lezers.

Als u niet bekend bent met de ware feiten omtrent het drama dat zich heeft afgespeeld in Oradour sur Glane en in Tulle dan kan mijn wel op feiten berustende kennis (zonder pro of contra voor enige van de betrokken partijen) u misschien overtuigen
Mvrgr. EisbeinBeetje flauw, u beschuldigd de Telegraaf ervan dat ze hun huiswerk niet goed gedaan hebben en u schrijft zelf: dan kan mijn wel op feiten berustende kennis (zonder pro of contra voor enige van de betrokken partijen) u misschien overtuigen

Nou dan willen we graag door u overtuigd worden en dat kapt u vervolgens af omdat:

Citaat:
nooit in actieve dienst in oorlogstijd is geweest en nooit ondervonden heeft om door onherkenbare burgers vanuit niet verdachte plekken beschoten te worden. Nog erger is het dan als de neergeschoten militairen ook nog zinloos zwaar verminkt worden.


Nu moet ik zeggen dat de kans om bovenstaande activiteiten mee te maken niet zo groot is dus
zijn er nog andere "toelatingseisen" waardoor we kennis mogen nemen van uw onafhankelijk onderzoek?

_________________
Voltaire: ik veracht u en uw mening, maar ik zal mijn leven geven om uw recht op die verachtelijke mening uit te mogen dragen.


wo dec 07, 2011 10:45 pm
Profiel
Avatar gebruiker
Ries

Geregistreerd:
zo apr 16, 2006 9:28 pm
Berichten: 1173
Woonplaats: Bij Eindhoven
Bericht Re: Inval bij verdachten bloedbad Oradour
Eisbein schreef:
Heer Sauerkraut.

U begrijpt uit deze reactie van Harro met o.a een verwijzing naar bepaalde persoonlijke uitspraken en niet een verwijzing naar officiële documenten mijn standpunt eerder aan u bekend gemaakt. Daar blijf ik dan ook bij.

Mvrgr. ook voor Harro. Eisbein


Beste Eisbein,

Zou u dan zo vriendelijk willen zijn de onwetenden, zoals ik, in het wisse te brengen? Ik ben oprecht benieuwd naar uw verhaal en ben niet op de hoogte van eventuele voorgaande discussies.

Vr. gr.,

Ries

_________________
Zonder Eerste- geen Tweede Wereldoorlog


wo dec 07, 2011 11:50 pm
Profiel
Forumlid v/h jaar '11
Avatar gebruiker
koos24

Geregistreerd:
di mei 30, 2006 9:24 pm
Berichten: 767
Bericht Re: Inval bij verdachten bloedbad Oradour
Ries schreef:
Eisbein schreef:
Heer Sauerkraut.

U begrijpt uit deze reactie van Harro met o.a een verwijzing naar bepaalde persoonlijke uitspraken en niet een verwijzing naar officiële documenten mijn standpunt eerder aan u bekend gemaakt. Daar blijf ik dan ook bij.

Mvrgr. ook voor Harro. Eisbein


Beste Eisbein,

Zou u dan zo vriendelijk willen zijn de onwetenden, zoals ik, in het wisse te brengen? Ik ben oprecht benieuwd naar uw verhaal en ben niet op de hoogte van eventuele voorgaande discussies.

Vr. gr.,

Ries


Helaas Ries, je kan vast niet aantonen dat je "wel eens beschoten bent vanaf een verdachte plek" :wink:

_________________
Voltaire: ik veracht u en uw mening, maar ik zal mijn leven geven om uw recht op die verachtelijke mening uit te mogen dragen.


wo dec 07, 2011 11:58 pm
Profiel
Forumlid v/h jaar '10
Harro

Geregistreerd:
di jun 15, 2004 6:39 pm
Berichten: 5396
Bericht Re: Inval bij verdachten bloedbad Oradour
Zinloos topic op deze manier. "Eisbein" klaagt aan de ene kant dat de Fransen de documenten die de waarheid bevatten tot 2053 verstoppen maar stelt tegelijkertijd dat hij de waarheid in pacht heeft maar tegelijkertijd vindt hij de forumleden te min om deze waarheid mee te delen. Het tipje van de sluier dat hij oplicht duidt op een heilig geloof in de SS-versie van Oradour (het verzet heeft de gebeurtenissen over zichzelf afgeroepen) wat nog eens benadrukt wordt door zijn omschrijving van de Fransen (het Franse rode blazoen). Zo lust ik er nog wel een paar. Het naoorlogse Frankrijk van De Gaulle was alles behalve "rood" zoals we weten :roll:

Als je echt zo serieus bent in je onderzoek dan kun je ons tenminste vertellen wat je bronnen zijn en waarom die bronnen betrouwbaarder zijn dan hetgeen tot nu toe over Oradour is gepubliceerd.


do dec 08, 2011 12:10 am
Profiel
rjajo

Geregistreerd:
ma sep 28, 2009 5:15 pm
Berichten: 213
Woonplaats: Aalsmeer
Bericht Re: Inval bij verdachten bloedbad Oradour
Eisbein is gewoon aan het stangen en komt binnen nu en 24 uur met overtuigend bewijs waar hij zijn bronnen vandaan haalt anders is het (voor mij) een niks toevoegende onruststoker !

Ook nog extra toegevoegd wat heeft de millitaire status van mensen er mee te maken ! (ik heb ook in het buitenland mijn plicht gedaan, maar ongetwijfeld zijn er in wo 2 meer mensen gesneuveld voor hun vaderland dan voor hun dienstplicht)


do dec 08, 2011 2:57 am
Profiel
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 34 berichten ]  Ga naar pagina 1, 2, 3  Volgende


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen

Zoek naar:
Ga naar:  
cron
Alle rechten voorbehouden © STIWOT 2000-2012. Privacyverklaring, cookies en disclaimer.

Powered by phpBB © phpBB Group